Turunçgil ailesinin en sevilen üyelerinden ve canlı rengiyle cezbedici olan portakal, C vitamini deposu olarak bilinmesinin yanı sıra, enerji verici ve tatlı bir meyvedir.
Lifli yapısı ve besin değeriyle portakal, Hatice Teyze’nin dokunuşu sayesinde portakal reçeline dönüşüyor! Kahvaltıların ve hatta hamur işlerinin vazgeçilmez parçası olacak bu enerji deposu doğal reçeli hemen deneyin!
Hatice Teyze Portakal Reçelini Eşsiz Kılan Özellikler Nelerdir?
Antalya şehrinin simgesi haline gelen portakal, sulu sulu ve mis kokusu ile herkes tarafından severek tüketilir. Yalnızca mevsiminde hasadı yapılan portakallar dalından taze taze toplanır. Çevreci ve doğal yöntemler kullanılarak yetiştirilen portakalların lezzeti diğer portakallar ile kıyaslandığında farkını ortaya koyar.
Toplanılan portakallar hijyenik bir şekilde temizlendikten sonra doğal portakal reçeli yapım aşaması başlar. Bu aşamada Hatice Teyze portakal kabuğu reçelinin kıvrım kıvrım olması çok önemlidir.
Hatice Teyze reçellerini eşsiz kılan özelliği mevsiminde toplanan meyvelerin taze, doğal olması ve geleneksel yöntemlerle az şekerle, limon ve içme suyu kullanılarak hazırlanmasıdır.
Ağır ağır odun ateşinde kaynayan portakal reçelleri, sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurulur ve raflara ulaşır. Kavanozu açtığınız anda tarladan toplanmış taze portakal kokusu sizi cezbeder.
Hatice Teyze reçelleri içindeki doğal malzemeler dışında hiçbir farklı bileşen içermemektedir.
Hatice Teyze Portakal Reçeli Hangi Bölgenin Hasadından Yapılır?
Portakal reçelinin tadı ve kokusu sizleri Akdeniz’e götürür. Akdeniz’in ormanı, denizi ve verimli toprakları ile portakal hasadı bir başka olur. Hasadı yapılan portakalın lezzeti, doğal olduğunun bir kanıtıdır. Bu lezzetli portakallardan elde edilen Hatice Teyze doğal reçellerinin tadına doyum olmaz. Sadece kavanozlardaki görüntüsüyle bile iştah açıcı bir özelliği vardır.
Bu muhteşem görselde portakalların Antalya’nın köylerinden tek tek toplanmasının da etkisi büyüktür. Toplanan portakallar geleneksel yöntemler ve modern teknolojinin dokunuşları ile muhteşem portakal reçellerine dönüşür.
Hatice Teyze Portakal Reçeli Farkı
Hatice Teyze doğal ürünlerinin yapımı için Türkiye’nin birçok yerinde toplam 14 atölyeye sahiptir. Bu 14 atölye meyve ve sebzelerin üretiminin en uygun olduğu şehirlerde faaliyet gösterir. Örneğin; Bodrum, Uşak, Mardin, Antakya ve Antalya gibi şehirlerimizde bulunan atölyelerde Hatice teyze doğal ürünleri üretilir.
Hatice Teyze’nin yegane amacı emek, doğallık ve yerelliktir. Hatice Teyze ekibinde birçok meslek grubu bir arada sizler için çalışır. Ziraat, gıda ve kimya mühendislerinin yanında dedelerimiz ve ninelerimiz de yüzyıllardır kullandığı geleneksel yöntemlerini paylaşır. Mühendisler toprağı, tohumu, çevreyi ve son ürünleri analiz eder ve ürünlerin size en doğru şekilde ulaşmasını sağlar.
Reçelin Ortaya Çıkış Hikayesi...
Yüzyıllar önce şeker kamışının keşfedilmesi, şu an bir kavanoz mis gibi reçel yememize vesile olmuştur. M.Ö. 510 yılında Pers İmparatoru Hindistan'ı işgal eder. Pers İmparatorunun askerleri şeker kamışı ile ilk kez o zaman tanışırlar. Tadına baktıklarında çok severler ve ismini ‘arı olmadan bal veren bitki’ koyarlar.
Şeker kamışı, askerler tarafından şifalı kabul edilir ve 7. yüzyıla kadar saklanılır. 7. yüzyılda ise Araplar şeker kamışı ile tanışırlar ve reçelin ilk adımını atarak şerbeti yaparlar. Yaz aylarındaki taptaze meyveleri kış koşullarında saklayabilmek için şekerli su ile meyveler kaynatılır. Bu şekilde lezzetiyle her sofrada olan reçel tamamen keşfedilmiş olur.